Зам.-министър коментира Омикрон и ваксините и разкри колко свободни интензивни легла

...
Зам.-министър коментира Омикрон и ваксините и разкри колко свободни интензивни легла
Коментари Харесай

Зам-министър Георги Иванов: Свободните интензивни легла в София са между 90 и 100

Зам.-министър разяснява Омикрон и ваксините и разкри какъв брой свободни интензивни кревати има в София.

Данните, които показа проф. Кунчев са точни. Ние сме в подножието на пика, случаите са сред 5000 - 6000 души дневно. Цифрата от 100 000 дневно е апокалиптична. Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.- министър на опазването на здравето доцент Георги Иванов.

По думите му Омикрона протича по-леко. Предвижда се да създадем още коронавирус зони, където в случай че човек е позитивен - ще може да си направи всички проучвания, да си снима белия дроб, както и да получи медикаментите, които са по Здравна каса.

Не е правилно, че има 38 свободни интензивни кревати в София, свободните са сред 90 и 100 кревати. Готови сме да реагираме и през днешния ден, в случай че се постанова, с цел да осигурим кревати. Обърнали сме и изключително внимание на детските кревати, добави доцент Иванов.

Той бе на мнение, че в учебните заведения не се извършват задоволително добре механически тестването на деца.

На въпрос дали има умряли с три дози, той съобщи, че не се проверява сходен случаи. " Нямаме точна статистика за бустерните дози, вършим разбори и като имаме данни ще ви ги съобщим. Да, България не е обобщила статистика дали има умряли жители с три дози ", сподели доцент Иванов.

Ваксината не е панацея, тя не ги пази от заразяване, само че болестта протича по-леко, добави зам.-министърът на опазването на здравето.

На въпрос дали може да има денонощен достъп до имунизиране, той съобщи, че може да се направи, само че досега практиката е посочила, че единствено се харчи запас, тъй като няма задоволително искащи за имунизация.

С най-голямо внимание следим какво се случва в учебните заведения след ваканцията, тъй като децата популяризират вируса в фамилиите си. Стойностите на затваряне на учебните заведения са при 500 заболели на 100 000 души.

Доц. Иванов заяви, че България е договорила медикаментите за битка с коронавирус, не е явен срокът за доставка, само че препаратите би трябвало да бъдат получени, написа Novini,.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР